
- Varpukasvi, joka kuuluu kanervakasvien heimoon. Korkeus n. 10-30cm.
- Variksenmarjalla on kaksi alalajia pohjanvariksenmarja (yleisempi pohjoissuomessa),
(etelän) variksenmarja (puolestaan etelämmässä).
- Kasvaa kankailla, rämeillä koko suomessa, lapissa lehtomaisissa metsissä sekä tuntureilla.
- Tuulipölytteisyys takaa runsaan sadon lähes joka vuosi.
- Marjan maku on mieto, yhdistettynä esim mustikan tai muiden marjojen kanssa sopii hyvin mehuihin, marjaviineihin ja marmeladeihin.
- Marja sisältää runsaasti vitamiinja ja kuituja.
- Poiminta aika on heinäkuunlopusta lumentuloon saakka. Paras poiminta-aika on elokuun alussa.
Alkuruoka/ -juoma
Jälkiruoka
(n. 1 vuoka, n. 4-6hlö)
Lähteet
http://www.luontoon.fi/marjastusjasienestys/marjastus
https://fi.wikipedia.org/wiki/Variksenmarja
https://www.arktisetaromit.fi/fi/reseptit/marjaruokaohjeita%20kotitalouksille/variksenmarja/
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti